top of page
  • Zenit Iskola

Téli kalandok a harmadik zében

Frissítve: jan. 1.

Az őszi szünet után a harmadikosok komoly projektekben vettek részt mind a tananyag, mind a nagyvilág megismerése terén, ahol a tanultakat a gyakorlatban is hasznosítani tudták.


Persze a jó munkához kell a kikapcsolódás is, az őszi ünnepkör részeként együtt kóstoltunk sütőtökös finomságokat és játszottunk az iskola és a gyerekek társasaival. 


November és december folyamán az osztály többször is boltos és mozis játékkal gyakorolta megerősödött alapműveleti tudását a matek órákon. A tananyagban a kerek tízesek százasokkal összeadása témakörhöz érkeztek, és így nem csupán összeadtak, hanem kivontak és pótoltak is. Vásároltak és boltosok, jegyárusok és büfések is voltak, így a szerepekkel a műveleteket is váltogatták. Mivel sikeres volt a játék, több matekórát is szántak rá. Végül a gyerekek már vevőcsalogató ötletekkel növelték üzletük bevételét.


November végén több harmadikos teljesítette a Zenit Sakk-nap állomásainak feladatait a Golden Palace Nyugdíjas Otthonban, ahol a logikus gondolkodásra, a memóriára és a találékonyságra egyaránt szükség volt!


Mivel nagyon érdekelte a csapatot a genetika és a DNS, ezzel kapcsolatos gyakorlati előadást is hallgathattak különleges vendég-óra keretében, A tanultak alapján gumicukorral modellezték a DNS-t, és "génmódosítást" is csináltak.


Fontos azonban az is, hogy a tudás mellett hogyan dolgozik össze a csapat, hogyan oldják meg egymás között a konfliktusokat, és milyen példát mutatnak ezzel a kisebbeknek. A harmadikosok óriási lelkesedéssel dolgoztak együtt Kinisch Szabina kommunikációs és konfliktuskezelési szakemberrel, aki már a nyári táborokban is sok hasznos eszközt tanított meg a résztvevő zenites gyerekeknek.


December 6-án a Zenitben járt a Mikulás! Ugyan sietett a többi gödi gyerekhez is, így nem tudott hosszan velünk maradni, de az osztály nagyon örült a találkozásnak, a finomságokról és személyre szóló kézzel írt levelekről nem is beszélve!


A hétfőnkénti közös iskolai adventi gyertyagyújtás és éneklés mellett az osztályterem közös díszítése, a csodálatos fa adventi naptár ajtajainak nyitogatása, a Boldogságcseppek Alapítvány részére közös cipősdoboz készítése és a hagyományos Luca-búza keltetése sem maradhatott ki.


A szünet előtti utolsó hetek igazán mozgalmasak lettek. A gyerekek együtt korcsolyáztak, majd a családi kézműves délutánra finom kókuszos és mézeskalácsos finomságokat készítettek szüleiknek, akik utána örömmel lesték el a harmadikosok számára már ismert fogásokat a karácsonyi díszek készítésében. Vácon is járt a csapat, Forró Katalin történész segítségével felelevenítették a régmúlt karácsonyait, és megnézték az Elefántos Ház Régi idők karácsonya kiállítását. A kárácsonyi koncertre gyönyörű három dimenziós képeslap meghívókat készítettek. Végül a többi osztállyal együtt koncertet adtak a Golden Palace-ban a családi karácsonyi ünnepségen, amire az otthon lakói is eljöttek.


A decemberbe belefért az ünnepekre való készülődés mellett az is, hogy a gyerekek beszámoljanak az eddig megszerzett tudásukról is, így igazán megérdemelt pihenésüket töltik a téli szünetben.




bottom of page