top of page
  • Zenit Iskola

Télbúcsúztatás az 1.z-ben

Nagyon jó volt viszontlátni a gyerekeket a hosszú téli szünet után. Mindenki kipihenve, sok-sok élménnyel tért vissza az iskolába. Rögtön nekifogtunk, és sok új betűt tanultunk meg írni és olvasni, illetve egyre nagyobb számkörben tudunk már számolni. 


Megírtuk a félévi felmérőinket, és sor került az első családos töprengő beszélgetésekre is, ahol a gyerekek féléves szöveges értékelése segítségével beszéljük át haladásukat, élményeiket. A gyerekek nagyon izgultak, nem tudták mi vár rájuk. Végül mindenki megnyugodva és boldogan beszélt az első félévről, új barátairól, kedvenc tantárgyairól. Mi is elmondhattuk nekik, hogy mit szeretünk bennük a legjobban, miért vagyunk rájuk büszkék, miért örülünk, hogy a kis közösségünk értékes tagjai. Azt is elmondhatták, milyen kívánságaik vannak a  következő félévre. Sok jó ötletet hallottunk, amit biztosan meg fogunk valósítani!


Többször jártunk könyvtárban, ami egyre izgalmasabb az elsősöknek, hiszen már nemcsak nézegetni tudják a könyveket, hanem sokmindent el is tudnak olvasni. 


A szép tavaszias időben lesétáltunk a Duna-partra, ahol a szabad játék mellett, matekoztunk is. Különböző tárgyak gyűjtésével gyakoroltuk a számokat majd összegeiket. Fára másztunk, kavicsoztunk, bunkit építettünk. Hazafelé egy kis rétesezés is belefért. 


A Kolibri színház jóvoltából megnézhettünk egy online bábelőadást, amihez párnákkal és takarókkal bekuckózva, igazi „moziélményben” volt részünk, amihez elengedhetetlen volt a pattogatott kukoricázás is. 


Elültettük a kertbe a paszulyunkat, hogy tudjon az égig növekedni. Sőt átültettünk, megmentettünk néhány hóvirágot is. 


Bálint napon gofrit sütöttünk. Megszitáltuk a lisztet, kimértük a tejet, megtörtük a tojást, alaposan összekevertük a hozzávalókat, majd szív alakú finomságot sütöttünk belőle. Akinek van szíve választottja, ő kézből-kézbe kapott belőle.


A síszünet előtti hetet egy igazán tartalmas projekthéttel zártuk. Témánk a mese volt, amit nagyon sok irányból körbejártunk. A mesemúzeumban egy szuper múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt, ahol a gyerekeknek 7 próbát kellett kiállniuk, hogy végigjárhassák a mesebirodalom különböző szobáit. Voltunk Vácon a Sajdik Ferenc galériában, ahol a kiállított alkotásokon kívül sok érdekes dolgot megtudhattunk a művészről, és azt is kipróbálhattuk, hogy milyen technikával készítí a rajzait. Fantasztikus alkotások készültek. 


A farsangra készülve sok díszt készítettünk, amiket az iskolában is kiállítottunk. A várva várt farsangon volt sok csapatépítő és ügyességi játék, kvíz, fánkevés, tánc és jelmezbemutató is. A végén pedig természetesen elűztük a telet. 


Végül foglalkoztunk a Kőleves című mesével is. Párokban és kisebb csoportokban készítettünk hozzá bábokat, majd el is játszottuk vele a mesét. Készítettünk Kőleves témájú társasjátékokat, a végén pedig meg is főzték a kőlevest, ami meglepően finomra sikerült.



bottom of page