top of page
  • Zenit Iskola

Mozgalmas tél a Zenitnél

Frissítve: 2022. okt. 7.

Novemberi élmény-posztunk óta nehéz is felsorolni, mennyi mindenben volt része a Zenit elsőseinek. Decemberben a tízes számmal részt vettünk a gödi verses adventi ablak-kereső játékban. A gyerekek már többször is elsétáltak a városi könyvtárba, hogy számukra kedves témákban kölcsönözzenek könyveket.


A karácsonyi szünet előtt két napig ünnepelt a Zenit közössége. A saját készítésű adventi koszorú gyertyáinak fényében a gyerekek kamara koncertet adtak az iskolában, meglátogatták a Vasparipák és Göd kiállítást, és egy kedves rendőr alezredes hölggyel is találkoztak. A szünet előtti napon a családokkal közösen sütöttünk-főztünk, felhasználva a decemberben gyűjtött “jóság-lisztjeiket”.


A szünetről visszatérve új gyermekek csatlakoztak az osztályhoz, így velük együtt fektették le a közösség szabályait, amit mindannyian alá is írtak. Az osztályba januárban új állatok is költöztek, a Teki nevű teknős mellé aranyhalak érkeztek akváriumostól, róluk is folyamatosan gondoskodnak az elsősök. Megérkeztek az első zenites diákigazolványok is.


Jocó bácsi januárban megkérte a gyerkőcöket, hogy írják le, miről tanulnának szívesen, így merült fel az ókori egyiptomi kultúra, a rendőrök élete, a tenger alatti világ és még számos más téma. A következő hetek foglalkozásai ezek köré szerveződtek, tanítónk becsempészte őket az órákba a gyerekek örömére és motiválására.


Eljött a félév vége is, amit tudáspróbával zártak az elsőseink. Féléves teljesítményéről személyhez szóló, részletes szöveges értékelést kapott minden nebuló. A zenitesek a számolási, olvasási/írási tudáspróbákban kiválóan teljesítettek, sőt József Attila Altató című versét is megtanulták és elszavalták közösen. A gyerekek az ünneplés-kikapcsolódás jegyében február elején több, rövid kiránduláson jártak. Voltak a Fővárosi Állatkertben, de a Vácrátóti arborétumba, a Zebegényi kilátóhoz és a hóval vastagon borított Nógrádi várhoz is ellátogattak.


A második félév még csak most kezdődött. Akinek gyermeke a fenti élmények folytatásához kapcsolódna, annak az idei (2021/22-es) első évfolyamba csatlakozásra még van pár hely: https://www.zenitiskola.hu/iskolaváltás



bottom of page