top of page
  • Zenit Iskola

A legnagyobb Zenitesek ősze

3.z osztályunk az iskola alapításával együtt indult, így ők élték át a legtöbb kalandot eddig. Már a tanév kezdete előtt külön családos kiránduláson vettünk részt Törökmezőn. Vidám hangulatú délelőttöt töltöttünk el, játékokkal, piknikkel, a helyi mini állatkert bejárásával.


A gólyafióka táborban az iskolai tanévre készültünk, hangolódtunk. Mivel ők a legnagyobbak a suliban, különleges feladat hárult rájuk, hogy segítsék az elsősök beilleszkedését, példát mutassanak.


Az évet rögtön felmérőkkel indítottuk, amik nem az egyes gyerekek tudását voltak hivatottak értékelni, hanem a szükséges ismétlendő tananyagot meghatározni. Vers tanuláshoz Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők című versét vettük elő. Az iskolában minden délután egy rövid szöveg olvasása volt a feladat, általában egy mesét ismertek meg a gyerekek. A tanulás megkezdésével együtt tervezni kezdtük szabadidős programjainkat is. Elindult a délutáni társasjátékozás, szívesen hoztak be saját játékot is. Sokat mozdultunk ki az iskolából is. Játszóterezni jártunk, de ennél jobban élvezték a gyerekek a Petőfi Sándor nyomán tett sétát Vácon. Felelevenítettük Petőfi első vasúti utazását a városba a helyi kiállítás megtekintésével. Ellátogattunk szülei házához, majd megkerestük Kolodkó Mihály szobrát.

Ökológia szakkörünkbe a téma iránt leginkább érdeklődő gyermekeink járnak. Ők szeptemberben az ELTE Természettudományi Karára látogattak el.


A Rotary Fuss az Iskoládért jó hangulatú, vidám futásán is részt vettünk, melyen más iskolák mellett sikeresen szerepeltünk.


Októberben a 2.z osztályhoz társulva szép műsort adtak a gyerekek az idősek világnapja és a zene világnapja alkalmából a Golden Palace otthonban. Itt még arra is lehetőségük volt, hogy a fellépés izgalmait a központ medencéjében csobbanva vezessék le.


Alig ocsúdtak fel ebből, máris egy komoly egész napos kirándulás következett: 10 km-es túrát teljesítettek a Kismagos Erdei Iskolában, a Kismagos Alapítvány segítségével. A túravezetőnk Dodó bácsi sokmindent tanított az erdőről és nagyon vicces játékokkal szórakoztatta a gyerekeket. Gyíkfűvel kente be a talpukat, hogy gyorsan fussanak, így majdnem elrepített egy-két gyermeket. Megtanította, hogyan pihentessék az egyik lábukat a nehéz túra során. Tanultunk és sokat nevettünk!


A mozgás házon belül is jól megy. Az Eszti néni által szervezett iskolai sportnapon szintén nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a foglalkozásokba.


A szülők is szívesen szerveznek programokat, több gyermekünk együtt jár úszni, sőt a vácrátóti arborétum lótuszvirágzása alkalmából is kis kirándulást szervezett néhány család.


A számos kaland mellett továbbra is sokat tanultunk. Kerekítettünk, foglalkoztunk az alaki értékkel, helyi értékkel, valódi értékkel, a mondatfajtákkal. A következő hónapokban is jó hangulatú, élményekkel, fejlődéssel és gyerek kacagással teli napokat tervezünk!


bottom of page