top of page
  • Zenit Iskola

Mozgalmas ősz a 2.z-ben

Ősszel a 2. z osztályban is becsengettek. Mivel a Gólyafióka táborban már mindenki részt vett, így azokon a napokon átbeszélhettük a szabályokat és megismerhettük az új elsősöket.

Idén az éves projektünk témája az állatok, így tantermünket is átalakítottuk Rebeka nénivel egy kis dzsungel hangulattal megfűszerezve. Olvasósarkunk új fényeket és szőnyeget is kapott.

Órarendünkben idén is emelt óraszámban szerepel az angol (heti 4 óra), aminek fókuszában a nyelvelsajátítás áll játékokon, meséken, dalokon keresztül. Body parts témakörünket idén már bővíteni tudtuk egy kis tudományossággal is, hiszen az alap szókincs a tavalyi évről már megvan.

Ismét elővettük iskolánk sakktábláit s folytattuk a Polgár Judit féle sakkpalota program megismerését, ezzel is segítve a tehetséggondozást és felzárkóztatást iskolánkban.

A napi rutinunk szépen beállt, sikerült visszatérnünk a nyári kalandokból az iskola padjaiba. Ezt segítve szeptemberben minden reggelünk 1-1 nyári élménybeszámolóval indult, melynek során a gyerekek előadták legjobb nyári pillanataikat. Ki-ki a maga módján: képekkel, videókkal, fotóalbummal. Egy biztos: rengeteget fejlődött az előadóképességük.

Szeptemberben már a könyvtárba is eljutottunk, hiszen az olvasóvá nevelés részeként minden hónapban ellátogatunk, hogy könyvet kölcsönözzünk. Az osztállyal ebéd után a Torzonborz meséket olvastuk, de készültünk, hogy a nyári olvasmányt (Lackfi: Gipszmüzli) is feldolgozzuk együtt.

Szeptember utolsó hétfőjén színházba mentünk, ahol megnéztük az Óz, a nagy varázsló előadást. A Kolibri színházba bérletünk van már tavaly óta, így a gyerekeknek már ismerős a járás, de ami újdonság volt, az az előadás utáni drámapedagógiai foglalkozás, melynek során a színészek is beálltak a közös játékba.

Iskolánk idén is részt vett a zöld iskolakezdési programban, melyben szuper pontszámokat értünk el. Szeptember 22-én még Futottunk az iskolánkért, ahol idén is nagy arányban vettek részt tanulóink a futóversenyen. Folyamatosan részt veszünk a 'millió lépés az iskoláért' programban is.

Októberünk egy szép fellépéssel indult, negyedikén a gyerekek Jocó bácsi vezetésével felléphettek a Golden Palace-ben és dalok éneklésével kedveskedtek az otthon lakóinak.

Az év eleji felmérőkön túljutva a gyerekek könnyen vették a szeptemberi (Sehallselát Dömötör) és az októberi (Itt van az ősz) memoriterek megtanulását.

Végül októberi kedvencünk a szünet előtti projekthét volt, melynek témája az óceán és annak élővilága volt. A héten a kirándulások, órák anyaga ehhez kapcsolódott, így segítve a tanulást és a motiválást. Már alig várjuk a téli szünet előtti projekthetet is, melynek témája azonban még titkos!



bottom of page