top of page
  • Zenit Iskola

Első osztályunk őszi élményei

Frissítve: 2023. nov. 26.

A Zenit iskolához egy újabb szuper kis csapat csatlakozott szeptemberben: az 1.z osztály. Az első hónap főleg az ismerkedésről, játékról és minél több élmény gyűjtéséről szólt.


Persze a sok móka mellett hamar több betűt és számot is megtanultak a gyerkőcök, hiszen ezt várták a legjobban. Beiratkoztunk a könyvtárba és kölcsönöztünk is jobbnál jobb könyveket. Felfedeztük a közelben lévő Pacsi parkot, ahol jókat játszottunk. Ültettünk a kertbe árvácskát, rukkolát és olyan virághagymákat is, amik csak tavasszal bújnak majd ki!


Sokat foglalkoztunk a magyar népmesékkel, amiket rendszeresen el is játszottunk. Festettünk, hajtogattunk, rajzoltunk, alkotásainkkal büszkén díszítjük a termünket és iskolánk közös tereit.


Októberben az iskolai sportnapon elnyertük a legösszetartóbb osztály címét, mert minden feladatnál segítettük, bíztattuk egymást, ahol kellett igazi csapatként dolgoztunk együtt.


Bevonatoztunk Budapestre a Kolibri színházba, ahová bérletünk van. "A medve akit vasárnapnak hívtak" című bábelőadást nagy érdeklődéssel nézték a gyerekek, utána boldogan vettek részt a színészekkel együtt egy szuper drámapedagógiai foglalkozáson.


A szünet előtti hét az iskolában mindig projekt hét, aminek az a lényege, hogy egy adott témát dolgozunk fel a héten a lehető legtöbb irányból megközelítve. A mi témánk Magyarország élővilága volt. Sok-sok élményben volt részünk, új érdekes dolgokat tanultunk, láttunk, tapasztaltunk.

Az első programunk egy sződi tanya meglátogatasá volt, ahová az iskolától szekérrel jutottunk el. Nem csak beleláttunk a tanya életébe, tanultunk az állatok ellátásáról, hasznukról, még frissen fejt tehén tejet is ittunk. Lovagoltunk is pónilovon!


Betti néni, aki terápiás kutyákkal is foglalkozik, elhozta mind a 3 kutyusát és nagyon érdekes dolgokat mesélt róluk, illetve megmutatta mennyi mindent lehet tanítani nekik. Ellátogatott hozzánk egy hölgy, aki a magyarországi erdőkben élő állatokról tartott interaktív játékos foglalkozást a gyerekeknek. Hozott csontokat, agancsokat is. Készítettünk állatos könyvjelzőket, sok állatos témájú mozgásos játékot játszottunk. Lesétáltunk a Duna-partra ahol egy szép mandalát csináltak a gyerekek levelekből és kövekből.

Végül a Természettudományi Múzeumban jártuk, ahol az állandó kiállítás mellett megnéztük a "Varázslatos erdő" című interaktív kiállítást. Nagyon élvezték a gyerekek nemcsak a múzeumot, hanem a vonatozást és a metrózást is.


A hét végére nem csak alaposan körbejártuk a témánkat, de erősítettük a közösségünket is. Megtanultunk jobban figyelni egymásra, új szituációkban helytállni, egy csapatként gondolkozni.



bottom of page