top of page
  • Zenit Iskola

Dráma és fejlesztés - fejlesztők napja a Zenitben

Frissítve: ápr. 9.

Tegnap este egy szuper csapattal közösen tanultunk a gyermek pszichodráma módszeréről és annak gyakorlati alkalmazási lehetőségeiről a gyermekek fejlesztésétől kezdve a tanításán át a szülőként megélt helyzetekig.

Turmezei Mónika részletes és pontos képet rajzolt a módszerről gyermekek és felnőttek esetében, összehasonlítva és kontextusában bemutatva azt más fejlesztési módszerekkel, irányzatokkal, majd ezek alapján beszélgettünk saját tapasztalatainkról.


Mivel ő maga is évtizedes gyakorlattal rendelkezik gyermekpszichodramatista csoportvezetőként, és számos más fejlesztési módszert is alkalmaz (DSZIT, homloklebeny fejlesztés, művészetterápia) munkája során, sok példát hallottunk arról, hogyan lehet ezeket kreatívan, az itt-és-mostban alkalmazni, amikor egy gyermeknél vagy csoportnál egyszerűen "nem működik" a megszokott út.


Nálunk, a Zenitben is heti rendszerességgel van az elsősöknek "pszichodráma órája", a gyerekek egészen mély témákat dolgoznak fel a játék könnyedségével és rengeteg erőforrásukat mozgósítják, ami sikeresen beépül a mindennapjaikba is. A pedagógusaink is előszeretettel alkalmazzák ezeket az eszközöket, sokszor egy-egy mese szereplőiként, a feladat-helyzet helyett játék-helyzetben halad az osztály, az eredményeik pedig kiemelkedőek.


Mónika a jövőben új csoportokat is indít, amire már külsős résztvevők is tudnak jelentkezni, a Fejlesztők napja a Zenitben programsorozat pedig folytatódik, nagy bizalmunk van abban, hogy a régió további fejlesztő szakemberei, pedagógusai és a témák iránt nyitott szülők is nyitottan fognak fordulni az előremutató és hatékonyan alkalmazható megoldások iránt!


Még egyszer köszönjük mindenkinek az aktív részvételt és kíváncsian várjuk, mire inspirált titeket a tegnap esti program!



bottom of page