top of page
  • Zenit Iskola

A sarkkörtől farsangig a 2.z-ben

A téli szünet után új erőkkel vetettük bele magunkat az iskolai életbe. Megírtuk a féléves felmérőket és készültünk a Zenites Töprengőre. A másodikosok már rutinosan várták ezt a szóbeli, szöveges értékelést, mely során az erősségeiket és fejlesztendő készségeiket együtt beszéljük meg. Kiválóan erősítve énképüket, önbizalmukat és szóbeli kifejezőképességüket.


Ezután pótoltuk a decemberi projekthéten, betegség miatt elmaradt tevékenységeinket. A sarkkör élőhellyel ismerkedtünk meg. Megtudtuk milyen állatok élnek ott ès hogyan tudnak védekezni a hideg ellen az élőlények. Persze mindezt angolon is elővettük alkotáshoz, mozgáshoz, matekhoz és magyarhoz kapcsolva is.


Megérkezett a suligomba is, így azok locsolását, fejlődésének megfigyelését is igyekeztünk beépíteni feladataink közé. Együtt készítettük el belőle az idei első gombakrémet is.


Január 29-én a szülők segítségével tartottuk meg vitaminnapunkat. Finomabbnál finomabb egészséges ételekkel ismerkedtek meg a gyerekek. Hozzákapcsoltuk a helyes étkezést, ételpiramist és vízivást is témaként. Angolul is természetesen.


Megtörténtek a gyerekek első könyvbemutatói is. Mindenki választott egy könyvet, amit szeret, s azt ajánlotta egy előadás kíséretében társainak. Az olvasóvá nevelésnek ez éppoly fontos eszköze, mint a havi könyvtárlátogatásunk.


Tavaszra várva magokat is ültettünk, melyek szépen növekednek termünkben. 


A sìszünet előtti farsang és mese témájú projekhetünk szintén remekül sikerült, tele népmesèkkel, Dixit kártyával, Mesemúzeummal, Süsüvel, Csukás Istvánnal.


Sok élménnyel, tudással gazdagodtunk az elmúlt hónapokban is és már alig várjuk a következő projekthetet (ahol az erdei élőhely lesz a témánk) s persze a húsvétot is sok készülődéssel és tanulással.



bottom of page