top of page
  • gaborhojtsy

A második zé téli élményei

A november kiváló alkalmat adott, hogy áttekintsük, hogyan haladtak eddig a gyerekek ebben a tanévben. Szülői értekezletet tartottunk, és egyéni fogadóórákon is beszélgettünk a szülőkkel. Iskolaorvosunk elvégezte a szokásos rutin vizsgálatokat, és aki igényelte, influenza elleni oltását is nálunk kaphatta meg.


Feldolgoztuk Zelk Zoltan Három nyúl című meséjét. Értelmeztük a szöveget, illusztráltuk, egyszerű jelmezeket készítettünk hozzá. Végül két szereposztásban el is játszották a gyerekek, a mesélőt is maguk közül választva.


Megírtuk negyedéves felmérőinket is, később pedig a százas számköri haladást ellenőriztük, hogy a gyakorlandókat tudjuk megfelelően alakítani.


Még virágoztak az árvácskáink, amikor novemberben az osztályunk szülői is aktív részt vállaltak a kertészkedési munkákban. A szülői közösség együtt újította meg a kertet télre készülve, olyan sok zöld gyűlt össze, hogy a komposztálónkba már nem fért el. A gyerekek is segítettek, de finomságok és tea is várták őket, amikor elfáradtak.


Az advent sok alkotásra adott lehetőséget. Kezdetnek sóliszt gyurmából szaggattunk formákat, majd kifestettük őket. A mikulás érkezése után adventi bütyköldét rendeztünk, ahol a papír hajtogatás és vágás/ragasztás mellett mézeskalács díszítésre is lehetősége volt a szülőknek és gyerekeknek egyaránt. Még néhány harmadikos is csatlakozott hozzánk! Reméljük, sikerült vele hagyományt teremteni. Később pedig krumplinyomdával alkottak szép képeket a gyerekek.


A szokásos havi könyvtározás során közös meseolvasásban vettünk részt, és kellemes ünnepeket kívántunk a könyvtáros Edina néninek, aki minden alkalommal szeretettel várja az osztályunkat, sokat segítve a megfelelő könyvek kiválasztásában.


A Boldogságcseppek Alapítvány karácsonyi cipősdoboz gyűjtéséhez osztályunk is csatlakozott, és a váci adventi forgatagba is ellátogattunk. Végül jól felkészülve érkeztünk meg a karácsonyi koncertre, ahol nem csak élő énekes műsorunkat csodálhatták meg a nézők, hanem az iskola tánc csoportjának produkcióját is, amely több másodikosunk is szerepelt.


Most családjaikkal gyűjtik a gyerekek a téli élményeket, amikről a szokásos képes bemutatóval számolhatnak majd be januárban.




bottom of page