top of page

febr. 24., Szo

|

Zenit Iskola

Paár Julcsi - Zenei anyanyelv a zeneterápiás gyakorlatban - Szülők és pedagógusok műhelye a Zenitben

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Paár Julcsi - Zenei anyanyelv a zeneterápiás gyakorlatban - Szülők és pedagógusok műhelye a Zenitben
Paár Julcsi - Zenei anyanyelv a zeneterápiás gyakorlatban - Szülők és pedagógusok műhelye a Zenitben

Idő és helyszín

2024. febr. 24. 10:00 – 12:00

Zenit Iskola, Göd, Madách u. 40, 2132 Hungary

Az eseményről

Szakmai programunk

A zeneterápiás módszertani műhely során közelebb kerülhetünk az aktív zeneterápiás gyakorlat és a zenei anyanyelv kapcsolatának megismeréséhez. A műhelyfoglalkozás célja pozitív élményekkel, a gyakorlatban is használható eszköztárral gazdagítani a résztvevőket, akiknek lehetősége nyílik belépni a saját hangjuk és sokféle zenei eszközök bevonásával létrejövő kollektív alkotótérbe. A workshopon való részvételhez zenei előképzettség nem szükséges.

“Úgy gondolok a zenére, mint kulturális kötőszövetre. Hiszem, hogy a zene a legelemibb eszköz arra, hogy tanuljunk, egymásra és önmagunkra figyeljünk, fejlődjünk. Mindannyiunk közös zenei anyanyelve, elsődleges műfaja a magyar népdal, ennek a szeretetét, fontosságát szeretném átadni, mint előadó és zeneterapeuta.”

Előadónk

Paár Julcsi vagyok, énekes, okl. Zeneterapeuta. Előadóművészi munkám során megtapasztaltam, hogy milyen szólni a zene nyelvén az emberekhez, milyen érzelmek, indulatok, élmények tudnak a zenén keresztül a felszínre jutni. Zenetanárként láttam, hogyan formál a zene testet, lelket, hogyan ad tartást a széthullónak, és szabadságot a korlátok között lévőnek. Magam, 25 éve zenélek. Kisgyermekkoromban kezdtem klasszikus-zenei tanulmányaimat, és 16 évesen ragadott magával a népzene elemi ereje. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene tanszékén diplomáztam először 2011-ben, mint előadóművész, majd két évre rá, mint zenetanár. Már az egyetem kezdetén érdekelni kezdett a zene pszichére gyakorolt hatása, így az intézmény keretein belül zenepszichológiát kezdtem tanulni. 2013-ban felvételt nyertem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karára, ahol 2015-ben diplomáztam, mint okleveles zeneterapeuta. Azóta előadóművészi, alkotói felületeimen is teret kap ez a szemlélet, a főként gyermek-és ifjúsági korosztályban végzett egyéni és csoportos zeneterápiás munkám mellett.

A szülők és pedagógusok műhelyéről

Szülők és pedagógusok műhelye (korábban Fejlesztők Napja) sorozatunkban a 2023/24-es tanévben is minden hónapban, egy előre meghirdetett időpontban tartanak az előadások a Zenit Általános Iskolában (2132, Göd, Madách utca 40.). A meghirdetett előadás sorozatunkra felkért előadók egytől egyig kiváló szakemberek az oktatás, a tanárképzés, a kutatás különböző területeiről.

A részvétel ingyenes, de a honlapunkon az eseményre regisztrációhoz kötött, a limitált férőhely miatt!

Célunk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sok szülő, nagyszülő, pedagógus és segítő szakember találkozhasson, kapcsolatot építhessen, szakmailag is gazdagodhasson, amivel hozzájárulhat a gyermekek, gyermekei fejlődéséhez.

Esemény megosztása

bottom of page