top of page

jún. 17., Szo

|

Zenit Iskola

Nyíri-Nagy József - A zenetanulás képességfejlesztő hatásai - Fejlesztők napja a Zenitben

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Nyíri-Nagy József - A zenetanulás képességfejlesztő hatásai - Fejlesztők napja a Zenitben
Nyíri-Nagy József - A zenetanulás képességfejlesztő hatásai - Fejlesztők napja a Zenitben

Idő és helyszín

2023. jún. 17. 10:00 – 12:00

Zenit Iskola, Göd, Madách u. 40, 2132 Hungary

Az eseményről

Szakmai programunk

Az előadás elméleti részében a zene képességfejlesztő hatásait és a tehetséggondozás témakörét járjuk végig. A zenei élmények feldolgozásának lehetséges módjait és a különböző országokban elterjedt és eredményes módszerek bemutatását követően saját élményben is része lesz az interaktív előadáson résztvevőknek. A vizuális festés, a hangterápia, az érszékszervi összekapcsolás, az aktív-hangszeres drámajátékok és az improvizálás kipróbálása mellett lehetőség lesz az élmények, gondolatok, érzések megosztására is.

Az előadásra lehet saját hangszert hozni!

Az itt elhangzó előadásnak és gyakorlatoknak a célja a megszokottól való eltérés, a komfortzónából való kilépés megélése, a zenei oktatás-nevelés új, de inkább újrafelfedezett megközelítéseinek megismerése, a zene "otthoni-hétköznapi" használatának és lehetőségeinek kiaknázása.

A részvételhez semmilyen zenei előképzettség nem szükségeltetik, csak a mindenféle zenére való nyitottság képessége.

Az előadás nyitányaként bemutatjuk a Zenit Tehetséggondozó Program folyamatát, szakmai tapasztalatait és eredményeit, valamint a hozzáadott értéket, melyet tanulóink megvalósítottak a tanév során. A Zenit Általános Iskola tehetséggondozási eszközeinek beszerzéséhez a Nemzeti Tehetség Program Tehetségsegítés Feltételrendszerének Javítása alprogramjának keretén belül 1 200 000 forint támogatást biztosított 2022-ben, a 2022/23-as tanévre (támogatási időszak: 2022. július 1. és 2023. június 30. között).

Előadónk

Nyíri-Nagy József tanító, drámapedagógus, zeneterapeuta, közoktatás-intézményvezető, egyetemi óraadó tanár, szociológus.

A Zenit Általános Iskola igazgatójaként a zeneiskola megalapítója és iskolánk énektanára. Főhangszere a zongora, de zeneterápiás munkái miatt megtanult gitározni, fuvolázni, valamint autodidakta módon más hangszereken is tud játszani. A Magyar Zeneterápiás Egyesület elnöke volt 2019-2022-között. Fontos feladatának érezte, hogy a zene segítségével a különböző korosztályokat (kisiskolások, idősek) és különböző képességekkel rendelkező egyéneket (autizmus, Down-szindróma, ADHD, szorongási zavarral küzdő, demenciával élő) összekösse, közös találkozási pontokat létrehozzon.

Tanulmányai, szakmái megszerzése során kialakított egyéni módszertannal tanítja a gyermekeket zenélni, énekelni. A zene szeretetére neveli őket. A pedagógia, pszichológia, oktatásszociológia és művészetterápia tudományterületek metszetében helyezte el a pedagógiai munkáját.

Számos kórus és kamarazenei együttes tagja volt Debrecenben és Budapesten, vokalistaként is dolgozott a magyar médiában. Gyerekként és felnőttként is zenei munkáinak köszönhetően járhatott a világ számos pontján.

A fejlesztők napjáról

Fejlesztők Napja sorozatunkban a 2022/23-as tanévben is minden hónapban, egy előre meghirdetett időpontban tartanak az előadások a Zenit Általános Iskola (2132, Göd, Madách utca 40.) nagytermében. A meghirdetett előadás sorozatunkra felkért előadók egytől egyig kiváló szakemberek az oktatás, a tanárképzés, a kutatás különböző területeiről.

A részvétel ingyenes, de a honlapunkon az eseményre regisztrációhoz kötött, a limitált férőhely miatt!

Célunk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sok szülő, nagyszülő, pedagógus és segítő szakember találkozhasson, kapcsolatot építhessen, szakmailag is gazdagodhasson, amivel hozzájárulhat a gyermekek, gyermekei fejlődéséhez.

Esemény megosztása

bottom of page