top of page

jan. 20., Szo

|

Zenit Iskola

Kocsi Andrea - Közös ügyünk workshop a jövő pedagógiájáért - Szülők és pedagógusok műhelye a Zenitben

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Kocsi Andrea - Közös ügyünk workshop a jövő pedagógiájáért - Szülők és pedagógusok műhelye a Zenitben
Kocsi Andrea - Közös ügyünk workshop a jövő pedagógiájáért - Szülők és pedagógusok műhelye a Zenitben

Idő és helyszín

2024. jan. 20. 10:00 – 12:00

Zenit Iskola, Göd, Madách u. 40, 2132 Hungary

Az eseményről

Szakmai programunk

Ezen a workshopon arra hívjuk a résztvevőket, hogy bepillantást kapjanak abba, hogy az oktatás egy adott helyzetében (például iskolai konfliktusok, differenciálás az órákon, bullying, a sokféleség kezelése, kamaszkor, problémamegoldás) a különböző érintett szereplők – tanárok, szülők és gyerekek - hogyan tudják kifejezni érzéseiket, igényeiket, és hogyan lehet megtalálni azt a közös megoldást, ami elmozdítja az akadályokat a továbblépés útjából.

Előadónk

Kocsi Andrea Zsuzsanna: gyermek és felnőtt pszichodrámavezető, szociodrámavezető, pedagógus, közoktatásvezető.

Pedagógus munkám során a gyerekek sokszínűsége és végtelen kreativitása inspirált, a tanításban rejlő örömöt tanulmányi sikereiken túl a velük és szüleikkel kialakított személyes kapcsolatok jelentették.

Tanári pályám során több alternatív oktatási modell kidolgozásában vettem részt azzal a céllal, hogy a gyerekek a 21. század új komplex kihívásainak megfelelve tanulhassanak. Tanítási gyakorlatomban mindvégig központi szerepet kapott az érzelmi biztonság megteremtése, a szociális és érzelmi intelligencia fejlesztése, kreativitás és kritikai gondolkodás. Kutatásaimban leginkább a gyerekek sikerei és kudarcai mögött meghúzódó módszertani, pszichés és társadalmi okok érdekeltek.

Jelenleg magánpraxisban dolgozom gyermek és felnőtt pszichodráma vezetőként, a szociodráma módszerét pedig szülőcsoportokban, valamint akkreditált pedagógusképzés keretében alkalmazom. Célom, hogy az oktatásban rendszerszinten is megjelenhessen a dráma módszere, hiszen az oktatás szereplői, a szülő-gyermek-pedagógus hármasa csak szoros együttműködésben tud sikeresen működni.

A szülők és pedagógusok műhelyéről

Szülők és pedagógusok műhelye (korábban Fejlesztők Napja) sorozatunkban a 2023/24-es tanévben is minden hónapban, egy előre meghirdetett időpontban tartanak az előadások a Zenit Általános Iskolában (2132, Göd, Madách utca 40.). A meghirdetett előadás sorozatunkra felkért előadók egytől egyig kiváló szakemberek az oktatás, a tanárképzés, a kutatás különböző területeiről.

A részvétel ingyenes, de a honlapunkon az eseményre regisztrációhoz kötött, a limitált férőhely miatt!

Célunk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sok szülő, nagyszülő, pedagógus és segítő szakember találkozhasson, kapcsolatot építhessen, szakmailag is gazdagodhasson, amivel hozzájárulhat a gyermekek, gyermekei fejlődéséhez.

Esemény megosztása

bottom of page