top of page

jan. 19., Cs

|

Zenit Iskola

Klinger Mária: Pedagógusi, szülői és egyéb segítői szerepek, erőforrások - Fejlesztők napja a Zenitben

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Klinger Mária: Pedagógusi, szülői és egyéb segítői szerepek, erőforrások - Fejlesztők napja a Zenitben
Klinger Mária: Pedagógusi, szülői és egyéb segítői szerepek, erőforrások - Fejlesztők napja a Zenitben

Idő és helyszín

2023. jan. 19. 17:00 – 19:00

Zenit Iskola, Göd, Madách u. 40, 2132 Hungary

Az eseményről

Szakmai programunk

2023 első előadásában arra fogunk ránézni, hogy az előttünk álló év kihívásaihoz milyen erőforrások állnak a rendelkezésünkre. A pedagógusi, szülői és egyéb segítői szerepek során a szakmai tudásunk és tapasztalataink mellett a személyiségünket is használjuk. Ahhoz, hogy ne merüljünk le és ne égjünk ki idő előtt, folyamatosan tennünk kell a munka-magánélet egyensúly fenntartásáért. Az előadás során összeszedjük a rendelkezésünkre álló külső és belső erőforrásokat segítségül hívva az OH kártya csodálatos bölcsességét. Ezáltal saját élménnyel tudunk gazdagodni az asszociációs kártyák használatáról, amit szintén be fogok mutatni.

Előadónk

Előadónk Klinger Mária munka-és szervezet szakpszichológus, család- és rendszerterapeuta, OH kártya instruktor, brief coach.

Lassan 25 éve dolgozik pszichológusként. Első munkahelye egy ifjúsági mentálhigiénés tanácsadó iroda volt, ahol pszichológiai és életvezetési tanácsadást, pár- és családterápiát végzett fiatalok és felnőttek számára, illetve önismereti és készségfejlesztő csoportokat tartott.

Utána a Balassagyarmati Határőr Igazgatóságon munkapszichológusként a határőrök kiválasztását és időszakos és célzott alkalmasság vizsgálatát végezte. Továbbá egyéni pszichológiai tanácsadás mellett csapatépítő és készségfejlesztő tréningeket tartott.

Pályája következő fontos állomásaként egy 60 fős integrált szociális intézményt vezetett 10 éven keresztül Vácott. Intézményvezetői tevékenysége során a szociális ellátások (családsegítés, gyermekjólét, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, hajléktalan ellátás, illetve a területi és iskolai védőnői és iskolaorvosi ellátás) koordinálása mellett foglalkozott szervezetfejlesztéssel, képzéssel, kutatással, pályázatok írásával, konferenciák szervezésével, illetve egyéni és családterápiával. Ezalatt kezdett el a szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátásának koordinátoraként drog prevencióval és ártalomcsökkentéssel is foglalkozni a városban.

A vezetői munkája letétele után pszichológiai tanácsadóként folytatta a tevékenységét az intézményben részmunkaidőben. Munkája során életvezetési tanácsadást és különböző csoportokat tartott kismamák és hajléktalanok, illetve a munkatársak számára, továbbá a város középiskoláiból jöttek hozzá diákok főként pályaorientációra, készségfejlesztésre, önismereti beszélgetésre és stressz kezelésre.

Jelenleg a váci és pesti magánpraxisa mellett a Területi Összefogással a Megelőzésért Alapítvány szakmai vezetőjeként fogja össze a pszichátriai és szenvedélybeteg közösségi ellátásokat és a szenvedélybeteg alacsonyküszöbű ellátását. Illetve a DokiApp telemedicinás online fórum pszichológusait is koordinálja. Ezek mellett szociális intézményekben (Idősotthon, Hajléktalan szálló) tart szupervíziót. Továbbá hétvégeken nyílt önismereti alkalmakat vezet különböző helyszíneken, témákban és kollégákkal.

Az általa vezetett intézmény munkatársaival közösen hozták létre évekkel ezelőtt a Jótevők Háza Alapítványt. Az Alapítvány a civil pályázatokon való részvétellel a szociálisan és pszichésen hátrányos helyzetű emberek támogatását, és pszichés és egészségügyi prevenciójának elősegítését, a munkatársak továbbképzésének támogatását, illetve városi rendezvények (Jótevők Napja) szervezését tűzte ki célul. Az Alapítvány programjaiban éveken keresztül önkéntesként vett részt, majd később átvette az alapítvány kuratóriumi vezetőséget.

2017 januárjától az Alapítvány elindította az Átjáró Mentálhigiénés Irodát, aminek csapatát szintén koordinálja. Az Alapítvány szakemberei a pszichológiai tanácsadások mellett különböző szakmai programokat szerveznek Vácott. Négy alkalommal szerveztek Születés Hetét, illetve Lelki egészségnapot a város művelődési házában. A szolgáltatásaikról és a rendezvényeinkről a www.vaciatjaro.hu honlapon lehet informálódni.

A fejlesztők napjáról

Fejlesztők Napja sorozatunkban a 2022/23-as tanévben is minden hónapban, egy előre meghirdetett csütörtöki napon, délután 17-19 óráig tartanak az előadások a Zenit Általános Iskola (2132, Göd, Madách utca 40.) nagytermében. A meghirdetett előadás sorozatunkra felkért előadók egytől egyig kiváló szakemberek az oktatás, a tanárképzés, a kutatás különböző területeiről.

A részvétel ingyenes, de a honlapunkon az eseményre regisztrációhoz kötött, a limitált férőhely miatt!

Célunk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sok szülő, nagyszülő, pedagógus és segítő szakember találkozhasson, kapcsolatot építhessen, szakmailag is gazdagodhasson, amivel hozzájárulhat a gyermekek, gyermekei fejlődéséhez.

Esemény megosztása

bottom of page