top of page

febr. 25., Szo

|

Zenit Iskola

Gál Zsuzsanna: Hangtálterápia, hangfürdő - Fejlesztők napja a Zenitben

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Gál Zsuzsanna: Hangtálterápia, hangfürdő - Fejlesztők napja a Zenitben
Gál Zsuzsanna: Hangtálterápia, hangfürdő - Fejlesztők napja a Zenitben

Idő és helyszín

2023. febr. 25. 10:00 – 12:00

Zenit Iskola, Göd, Madách u. 40, 2132 Hungary

Az eseményről

Februárban rendhagyó szombat délelőtti időpontban!

Szakmai programunk

A hangtálakkal saját önismereti utamat járva találkoztam először, ekkor még zenészként az izgalmas hangzásvilág vonzott. 2008-ban Balla Tibornál tanultam a zeneterápiától elkülönülő, a hangterápia módszerei közé sorolható hangtálterápia egyik, ún. tradicionális módszerét. Az előadáson bemutatom, hogyan használom a tálakat a munkám során egyéni és kiscsoportos (Hangtál&Fuvola program Kassai Rékával) alkalmak során szerzett tapasztalat alapján és hiteles külföldi kutatások, tanulmányok bizonyítékon alapuló ajánlásait követve. A workshopon hangfürdő keretében sajátélményt gyűjthetnek a résztvevők. (Matrac/polifóm, meleg öltözet, takaró stb. szükséges!)

Előadónk

Gál Zsuzsanna vagyok, okleveles zeneterapeuta, zenész. Előadóművészeti tanulmányaim után érdeklődésem a színpad helyett sokkal inkább a zene egyéb irányú felhasználási módjai felé fordult, így elvégeztem az alapdiplomára épülő (elsősorban pszichoanalitikus alapokra helyezett) zeneterápiás képzést. 2015 őszétől szakmai tapasztalatomat egyéni és csoportos foglalkozások keretében bővítem. Öt éven át dolgoztam zeneterapeutaként a kamaraerdei Csillagösvény Waldorf Általános Iskolában, valamint a Bliss Alapítványnál súlyosan, halmozottan sérült, mozgás- és beszédképtelen gyermekekkel. Szívügyemnek tekintem az időskorúak gondozását is, így a Terézvárosi Gondozó Szolgálat Idősek Klubjában tartok zeneterápiásan orientált foglalkozást. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Hospice Osztályán, valamint 2023 januárjától a Krónikus Lélegeztetési Osztályon is végzek zeneterápiás munkát. 2020 őszétől gyógypedagógus hallgató vagyok az ELTÉ-n.

A fejlesztők napjáról

Fejlesztők Napja sorozatunkban a 2022/23-as tanévben is minden hónapban, egy előre meghirdetett időpontban tartanak az előadások a Zenit Általános Iskola (2132, Göd, Madách utca 40.) nagytermében. A meghirdetett előadás sorozatunkra felkért előadók egytől egyig kiváló szakemberek az oktatás, a tanárképzés, a kutatás különböző területeiről.

A részvétel ingyenes, de a honlapunkon az eseményre regisztrációhoz kötött, a limitált férőhely miatt!

Célunk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sok szülő, nagyszülő, pedagógus és segítő szakember találkozhasson, kapcsolatot építhessen, szakmailag is gazdagodhasson, amivel hozzájárulhat a gyermekek, gyermekei fejlődéséhez.

Esemény megosztása

bottom of page