top of page

máj. 18., Cs

|

Zenit Iskola

Gaál Szilvia - Az olvasás önbizalom növelő hatása - Fejlesztők napja a Zenitben

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Gaál Szilvia - Az olvasás önbizalom növelő hatása - Fejlesztők napja a Zenitben
Gaál Szilvia - Az olvasás önbizalom növelő hatása - Fejlesztők napja a Zenitben

Idő és helyszín

2023. máj. 18. 17:00 – 19:00

Zenit Iskola, Göd, Madách u. 40, 2132 Hungary

Az eseményről

Szakmai programunk

A programon az irodalomterápia módszerének megismerésén keresztül fedezhetjük fel az olvasás önismeret- és önbizalom növelő hatását. Az olvasóvá neveléssel egy hatékony és bármikor elérhető önismereti eszközt adhatunk gyermekeink kezébe, ami elkíséri őket életük során.

Mit és hogyan olvassunk gyermekeinknek, gyermekeinkkel? Hogyan használjuk az olvasást gyermekeink önbizalmának növelésére? Hogyan tudjuk felfedezni az olvasott szövegben rejlő probléma megoldási módokat? Az irodalomterápia önismereti módszer, ami a szövegek segítségével mélyíti a kapcsolódást önmagunkhoz, segíti a különböző élethelyzeteinkre való rálátást. A foglalkozásokon nem azt keressük, hogy “mit gondolt a költő”, amikor sorait papírra vetette, hanem azt, hogy ránk, a jelenlévőkre milyen hatással van az olvasott szöveg. Bármilyen szöveg (akár szépirodalmi, akár csak egy cikk vagy idézet) kiindulási alapként szolgálhat az önismereti munkához. Minden szövegértelmezés egyénenként kicsit más: benne van az olvasó személyisége, élettapasztalatai, megküzdési mintái. Ha elsajátítjuk az olvasás önreflexív, önmagunkat megfigyelő módját, ezt a személettel át tudjuk majd ültetni életünk más területeire is, alkalmazni tudjuk a minket érő események, hatások során.

Előadónk

Gaál Szilvia vagyok, irodalomterapeuta, mediátor és kétgyermekes édesanya. Az irodalomterápia módszerére olvasókört keresve találtam rá, amely két szerelmemet ötvözi: az olvasást és a pszichológiát. 8 éve tartok önismereti csoportokat irodalomterápiás módszerrel, kreatív írás, meseterápiás, művészetterápiás eszközök használatával. Évek óta vezetek gyermekes édesanyák számára csoportfoglalkozásokat, emellett jelenleg kutatást végzek az irodalom önismereti alkalmazásával kapcsolatban az oktatás területén.

A fejlesztők napjáról

Fejlesztők Napja sorozatunkban a 2022/23-as tanévben is minden hónapban, egy előre meghirdetett időpontban tartanak az előadások a Zenit Általános Iskola (2132, Göd, Madách utca 40.) nagytermében. A meghirdetett előadás sorozatunkra felkért előadók egytől egyig kiváló szakemberek az oktatás, a tanárképzés, a kutatás különböző területeiről.

A részvétel ingyenes, de a honlapunkon az eseményre regisztrációhoz kötött, a limitált férőhely miatt!

Célunk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sok szülő, nagyszülő, pedagógus és segítő szakember találkozhasson, kapcsolatot építhessen, szakmailag is gazdagodhasson, amivel hozzájárulhat a gyermekek, gyermekei fejlődéséhez.

Esemény megosztása

bottom of page