top of page

ápr. 27., Cs

|

Zenit Iskola

Fojt Márta Veronika - Düh és hiszti interaktív előadás a Kapcsolódó Nevelés módszerével - Fejlesztők napja a Zenitben

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Fojt Márta Veronika - Düh és hiszti interaktív előadás a Kapcsolódó Nevelés módszerével - Fejlesztők napja a Zenitben
Fojt Márta Veronika - Düh és hiszti interaktív előadás a Kapcsolódó Nevelés módszerével - Fejlesztők napja a Zenitben

Idő és helyszín

2023. ápr. 27. 17:00 – 19:00

Zenit Iskola, Göd, Madách u. 40, 2132 Hungary

Az eseményről

Szakmai programunkról

Miért dühös? Miért csapkod? Miért hisztizik? Miért bánt másokat? Miért nem tudja tartani a határokat, mikor már ezerszer elmondtam? Hogyan oldjuk meg ezeket a helyzeteket a gyakorlatban? Mit kezdjünk gyermekeink haragjával? Hogyan maradjunk kívül érzelmileg s őrizzük meg a nyugalmunkat? Hogyan támogassuk őket szeretettel a nehézségekben? Hogy éljük túl gyermekeink nehéz érzései mellett a mindennapokat? Ezekre és sok más kérdésre keressük a választ a Kapcsolódó Nevelés módszerével.

Előadónkról

Fojt Márta Veronika vagyok, édesanya. Kapcsolódó Nevelés oktató, kineziológus, coach, hipnózis szakértő.

Gyermekkori álmom volt, hogy emberekkel foglalkozhassak, hogy segíthessek másoknak megtalálni az utat Önmaguk boldogságához. A cél már gyermekkoromban megszületett, az eszközhöz azonban hosszú út, sok személyes tapasztalat, tanulás vezetett.

Kezdetben önkéntes ’munkák’ keretein belül érezhettem és tapasztalhattam meg a szeretet erejét. A karitatív tevékenységeknek köszönhetően jutottam el Kenya több nyomornegyedébe, Böjte Csaba Erdélyben létrehozott gyermekmentő szervezetéhez, illetve a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthonba. A Humanista Mozgalom szárnyai alatt, többek között részt vehettem az African Humanist Forumon, ahol hatalmas élmény volt ugyanazon problémákat a világ különböző kultúrájának szemszögéből hallani és átgondolni. A több évtizedes személyes ’terepi’ élmény hatására szerettem volna mindent megérteni, amit átéltem és megtapasztaltam, így ezekben az években is találkozhattam tanítókkal, rendszerekkel, csodálatos emberekkel, akik által sokat profitálhattam, általuk alakult a világ-, és énképem.

Bár Igazságügyi Igazgatást tanultam, mindig is a pszichológia, az emberi lélek dolgai érdekeltek. Az évek során elvégeztem több képzést, tanultam Hipnoterápiát, Kronobiológia pszichogenetikát, Hellinger-féle Családállítást. Végül Kineziológus, Coach- Válságkezelési menedzserként kezdtem

dolgozni.

Az igazi fordulópontot mégis az hozta meg az életemben, amikor édesanya lettem. Mikor a kisfiam 2- 3 éves lett, szembesültem azzal, hogy rengeteg érzést vált ki belőlem is a kisfiam dühös sírása, hisztije, amikre nem tudtam számomra megnyugtatóan reagálni. Ekkor rengeteg szakirodalom, módszer megismerése után találkoztam a Kapcsolódó Nevelés módszerével. Elvégeztem egy 6 alkalmas tanfolyamot, mely alatt a rengeteg felismerés mellett, olyan gyakorlati módszereket tanulhattam meg, amik által végre azt éreztem, hogy mind a kisfiam, mind önmagam számára olyan szeretetteljes, de határozott eszközöket tudtam alkalmazni, melyek által nyugodtabbak lettek a hétköznapjaink és szeretetteljesebb a kapcsolatunk.

Rengeteget gondolkodtam édesanyaként, hogy mennyire más világban élhetnénk, ha már gyermekkorban megfelelően tudnánk kezelni az intenzív érzelmeket, s hogy a legfontosabb mintákat mi magunk szülők, szakemberek adjuk át a mindennapi apróságoknak tűnő reakcióink által, melyek sok esetben láthatatlanul dolgoznak bennünk is. Így egyértelmű volt, hogy elvégzem a Kapcsolódó Nevelés Oktatói képzést, s a prevencióra fektetem a munkám során a hangsúlyt. Azóta legfőképp csoportokat és egyéni konzultációkat tartok gyermeknevelés témakörben. 

"Hol a szeretet magját elültetik

ott hamarosan új élet születik.

Mindent, mit megteremtünk,

megörökli gyermekünk.

Nincs szükségünk semmi másra

Csak egy aprócska magocskára.

Ez az élet körforgása.

Ha nem hiszed járj utána!"

A fejlesztők napjáról

Fejlesztők Napja sorozatunkban a 2022/23-as tanévben is minden hónapban, egy előre meghirdetett időpontban tartanak az előadások a Zenit Általános Iskola (2132, Göd, Madách utca 40.) nagytermében. A meghirdetett előadás sorozatunkra felkért előadók egytől egyig kiváló szakemberek az oktatás, a tanárképzés, a kutatás különböző területeiről.

A részvétel ingyenes, de a honlapunkon az eseményre regisztrációhoz kötött, a limitált férőhely miatt!

Célunk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sok szülő, nagyszülő, pedagógus és segítő szakember találkozhasson, kapcsolatot építhessen, szakmailag is gazdagodhasson, amivel hozzájárulhat a gyermekek, gyermekei fejlődéséhez.

Esemény megosztása

bottom of page