top of page

dec. 08., Cs

|

Zenit Iskola

Dr. Konta Ildikó: Művészetterápia az iskolában, pedagógus-szülő önismeret - Fejlesztők napja a Zenitben

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Dr. Konta Ildikó: Művészetterápia az iskolában, pedagógus-szülő önismeret - Fejlesztők napja a Zenitben
Dr. Konta Ildikó: Művészetterápia az iskolában, pedagógus-szülő önismeret - Fejlesztők napja a Zenitben

Idő és helyszín

2022. dec. 08. 17:00 – 19:00

Zenit Iskola, Göd, Madách u. 40, 2132 Hungary

Az eseményről

Előadónk dr. Konta Ildikó Mária klinikai szakpszichológus, egyéni és csoport-terapeuta, kiképző zeneterapeuta, holisztikus terapeuta.

1970 óta foglalkozik egyéni és csoportterápiával, zeneterápiával. A zene személyiségre tett összetett hatása indította el benne a zeneterápia szervezeti rendszerezését és annak szükségességét, hogy zeneterápiás képzés legyen Magyarországon. Ezért megalapította a Magyar Zeneterápiás Egyesületet és a tanfolyami bemutatását is meghaladó,  egyetemi posztgraduális képzés szervezésének elindítója volt Pécsett és Budapesten.

25 év tevékenység a pszichiátriai rehabilitációban nagy tapasztalati lehetőséget adott számára ahhoz is, hogy a prevenció területére (iskolapszichológia) átvigye a zene önismereti, szociális készségeket, tanulást és személyiséget fejlesztő hatását. (Konta-Zsolnai könyv) A mai napig eltelt évtizedek megerősítették abban, hogy a testi, lelki fejlesztésen, harmonizáláson túl az összetett, a kognitív készségekre is jótékony hatása van a zenének.

A zene megnyitja a befogadás és az önkifejezés kapuit.

A magzati kortól a felnőtté válás szakában, valamint később az esetleges demenciában és az utolsó életszakaszban is érvényesül a zene komplex hatása. Ennek egyik területe a befogadó receptív zeneterápia, ami az adott helyzet megfejtésétől visszafelé és előre is mutat. A gazdag asszociatív hatása az, ami nagy felfedezést jelent minden korosztályban, minden résztvevőnek. A zene katalizátor az önismeretben, segíti a kommunikációt, fejleszti a szociális készségeket. Segíti az én világának újszerű felfedezését.

A receptív terápia, pedagógus-szülő önismeret, iskolapszichológia előadást követően saját élmény keretében tapasztalhatjuk meg az aktuális befogadó állapotunkat az együtt átélés „kalandját”, ebben szándékozik „túravezető” lenni.

Fejlesztők Napja sorozatunkban a 2022/23-as tanévben is minden hónapban, egy előre meghirdetett csütörtöki napon, délután 17-19 óráig tartanak az előadások a Zenit Általános Iskola (2132, Göd, Madách utca 40.) nagytermében. A meghirdetett előadás sorozatunkra felkért előadók egytől egyig kiváló szakemberek az oktatás, a tanárképzés, a kutatás különböző területeiről.

A részvétel ingyenes, de a honlapunkon az eseményre regisztrációhoz kötött, a limitált férőhely miatt!

Célunk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sok szülő, nagyszülő, pedagógus és segítő szakember találkozhasson, kapcsolatot építhessen, szakmailag is gazdagodhasson, amivel hozzájárulhat a gyermekek, gyermekei fejlődéséhez.

Esemény megosztása

bottom of page