top of page

márc. 23., Szo

|

Zenit Iskola

Bátorfi Ildikó - Helyek és történetek - helytörténeti ismeretek gyerekeknek - Szülők és pedagógusok műhelye a Zenitben

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Bátorfi Ildikó - Helyek és történetek - helytörténeti ismeretek gyerekeknek - Szülők és pedagógusok műhelye a Zenitben
Bátorfi Ildikó - Helyek és történetek - helytörténeti ismeretek gyerekeknek - Szülők és pedagógusok műhelye a Zenitben

Idő és helyszín

2024. márc. 23. 10:00 – 12:00

Zenit Iskola, Göd, Madách u. 40, 2132 Hungary

Az eseményről

Szakmai programunk

Csak az lehet igazán a miénk, amit megismerünk. Ha megismertük, akkor már látjuk és értjük az értékeit, törődni kezdünk vele, és vigyázni rá.  A tudatlanság vakon rombol, miközben a tudás megőrizni és gyarapítani szeret. Amikor a lakóhelyünk múltjáról vagy jelenlegi természeti és kulturális értékeiről beszélünk a gyerekeknek, akkor valójában egy tisztább és rendezettebb jövőbeli Gödöt építünk, ahol igazán jó élni.

Fejezetcímek:

  • Itt laksz, vagy inkább itt élsz? – Mi a terv?
  • Lassú séták Gödön – Apró csodák tárháza
  • Hol élünk?  - Vedd észre a láthatót, és kutasd a láthatatlant.
  • Titanic-hatás vagy inkább egy időgép? – Unalmas, amit látsz? Képzeld hozzá a 4. dimenziót!
  • „Rómában élj úgy, mint egy római” – gödi útikalauz ki- és beköltözők számára

Előadónk

Bátorfi Ildikó vagyok, negyedik generációs gödi lakos vagyok.  Édesapám, Bátorfi József még az 1960-as években kezdte kutatni Göd történetét, és az ő gondozásában indult el a Gödi Almanachok sorozata. Az ő nyomában járva kezdtem el helytörténeti-helyismereti sétákat szervezni 2017-ben. A kedvező fogadtatás hatására fogtuk össze Kurdi Imrével, és hoztuk létre 2018-ban az „Ismerjük meg Gödöt Együtt” facebook csoportot, amely jelenleg közel 2500 tagot számlál, és amely helyismereti-  és helytörténeti információk, valamint új és archív fényképek megosztását szolgálja.

2021-ben, az első magyar vasútvonal megnyitásának évfordulóján, a József Attila Művelődési Ház és a Magyar Államvasutak támogatásával, sikerült létrehoznunk egy vasút- és helytörténeti kiállítást Göd Állomás valaha volt királyi várójában, amelyet azóta is működtetünk, önkéntes múzeumőr csapatunkkal közösen.

Korábban műszaki-kereskedelmi területen dolgoztam, előbb a MÁV-nál, majd a Liszt Ferenc Repülőtéren. Két gyermekem és két unokám van.

A szülők és pedagógusok műhelyéről

Szülők és pedagógusok műhelye (korábban Fejlesztők Napja) sorozatunkban a 2023/24-es tanévben is minden hónapban, egy előre meghirdetett időpontban tartanak az előadások a Zenit Általános Iskolában (2132, Göd, Madách utca 40.). A meghirdetett előadás sorozatunkra felkért előadók egytől egyig kiváló szakemberek az oktatás, a tanárképzés, a kutatás különböző területeiről.

A részvétel ingyenes, de a honlapunkon az eseményre regisztrációhoz kötött, a limitált férőhely miatt!

Célunk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sok szülő, nagyszülő, pedagógus és segítő szakember találkozhasson, kapcsolatot építhessen, szakmailag is gazdagodhasson, amivel hozzájárulhat a gyermekek, gyermekei fejlődéséhez.

Esemény megosztása

bottom of page