top of page

máj. 06., Szo

|

Zenit Általános Iskola, Göd

1 napos 3/Zsonglőrlabdás - iskolai képességeket fejlesztő - képzés a gyermekekért munkálkodó felnőttek részére

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
1 napos 3/Zsonglőrlabdás - iskolai képességeket fejlesztő - képzés a gyermekekért munkálkodó felnőttek részére
1 napos 3/Zsonglőrlabdás - iskolai képességeket fejlesztő - képzés a gyermekekért munkálkodó felnőttek részére

Idő és helyszín

2023. máj. 06. 9:00 – 17:00

Zenit Általános Iskola, Göd, Göd, Madách u. 40, 2132 Magyarország

Az eseményről

Van olyan módszer, ami fejleszti a figyelmet, az ügyességet, a kreativitást és még szórakoztató is?

A Zenitben már tudjuk, hogy szerencsére nem is egy ilyen akad, ezek közül az egyik legizgalmasabb pedig a zsonglőr pedagógia, amiről novemberi workshopján mesélt nekünk Prof. Dr. Gyarmathy Éva a Zenit Fejlesztők Napján.

Nem hagyott minket nyugodni a lehetőség, hogy mi is beépítsük a zsonglőrlabdák használatát a Zenit pedagógiai munkájába, ebben erősített meg minket a módszer képviselője is novemberben: "Minden iskolában tudatosan kellene használni a labdákat a szenzomotoros rendszer erősítésére. A cél nem zsonglőrök nevelése, hanem az egyensúlyrendszeren keresztül a mozgás és az észlelés összehangolása, a kontroll funkciók fejlesztése és így a kognitív működés megalapozása."

De mit is takar ez a 3 labdás (kaszkád) módszer?

"A labdára irányuló figyelem, a mozgások irányítása, a szem és a kéz holisztikus észlelése a zsonglőrködés során állandó tréning az agynak. Az újabb gyakorlatok rendre újabb kihívást jelentenek az irányító rendszernek. A háromlabdás kaszkád sokféle hatása által csökkenti és akár teljesen meg is szünteti a teljesítményzavarokat, még ha maga a sajátos idegrendszeri szerveződés meg is marad."

Mivel már tudjuk, hogy a mai iskolások generációjában "az atipikus az új tipikus" gyerek, biztosak vagyunk abban, hogy ezekkel a gyakorlatokkal minden gyermek fejlődése elősegíthető.

Ezért újra megkerestük Prof. Dr. Gyarmathy Évát, aki azonnal felajánlotta a segítségét, így sikerült megszervezni a Tehetségműhely Alapítvány társszervezésében Szabó Kriszta által kidolgozott komplex zsonglőrlabdás módszer a „3/Zsonglőrlabdás - iskolai képességeket fejlesztő – képzés „ akkreditált 30 órás/ 3napos/ -30 óra elszámolható- teljes képzésének első gödi egy egynapos alapképzését (ez nem akkreditált), melyet most egyedülálló lehetőségként nem csak pedagógusoknak és gyógypedagógusoknak, hanem a gyermekekért dolgozó felnőtteknek (szülőknek, nagyszülőknek, pszichológusoknak, fejlesztő szakembereknek) is elérhetővé teszünk!

A képzés a háromnapos pedagógus továbbképzés bevezető változata, sok saját élménnyel, játékkal, azonnal alkalmazható és hazavihető tudással, inspirációval és információval!

Akik később a teljes képzést szeretnék elvégezni, azoknak lesz rá lehetőségük, és az egy napos résztvevők a nagy képzésen további kedvezményt kapnak majd a Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány jóvoltából! 😊

Mire van szükség a képzés elvégzéséhez?

A képzés elvégzésének nem feltétele az ügyesség és a labdaügyesség sem, valamint a 3. labda elkapása sem! Emellett nagyon jó, ha nyitottak vagyunk a játékra, a tanulásra és érdemes kicsit tájékozódni arról, hogy milyen idegrendszeri eltérések jellemzőek a mai gyermekeknél (ehhez nagyon ajánljuk Prof. Dr. Gyarmathy Éva előadásait).

Ki fogja átadni a tudást? 

Szabó Kriszta, a módszer és a 3 labdás kaszkád képzés kidolgozója, alapítója és kizárólagos kiképzője, a Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány mozgásmentora: tanító, testnevelő, mozgásfejlesztő pedagógus, szociális cirkusz tréner, gyermek, felnőtt és rehabilitációs zumba oktató, Simonton tréning, azaz Gyógyító képzelet csoportvezető.

Mennyibe kerül?

Miután bemutattuk azt a tervünket a Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány munkatársainak, hogy szeretnénk a Zenit közösségéhez és a tágabb, gödi és regionális pedagógus közösséghez eljuttatni a zsonglőr pedagógia hírét, felajánlották, hogy minden résztvevőnek kedvezményes áron kínálják ezt a képzést, 10.000 forint helyett most 7.500 forintért!

Nagyon várjuk a jelentkezéseteket, amit a gombon linken keresztül tudtok megtenni. Mivel a résztvevők száma limitált, ezért most nagyon fontos, hogy a jelentkezést követő egy napon belül juttassátok el a részvételi díjat készpénzben a Zenit Általános Iskola titkárságára, vagy utaljátok el ide:

Tickets

  • 3/Zsonglőrlabdás képzés

    7 500,00 Ft
    +187,50 Ft szolgáltatási díj
    Véget ért

Összesen

0,00 Ft

Esemény megosztása

bottom of page