top of page
Piano Keyboard
Zongora a Zenitben

Zongora óráinkra jelenleg minden hely foglalt.

Miért érdemes zongorát tanulni?

 

A zongoratanulás pozitív változásokat okoz az agy bizonyos területein, ezáltal javulnak a mentális képességek: a hangszeren való játék fejleszti az összpontosítást, a koncentrációt és pozitívan hat a memóriára – a nyelvtanulásban is! Javul a a felfogóképesség, emlékezet és összpontosítási készség, melyek jobb tanulmányi eredményhez vezetnek.

A zenetanulás fejleszti az ügyességet, az önuralmat, az akaratot, a kitartást és a figyelmet. Új érzelmeket tud közvetíteni, az ember erkölcsi ítéletét, világnézetét is képes átalakítani. A zene hatására a gyermekek érzelmileg kiegyensúlyozottabbá válnak, miközben érzelemviláguk színesedik, elmélyültebbé válik. A zenetanulás olyan sikerélményeket adhat, melyek által oldódhat a gyermekek szorongása és gátlásossága.

Zongorázz a Zenitben csütörtök délután, előzetesen egyeztetett időpontban! Az órák életkor-specifikusan vannak kialakítva, általában 45 percesek. Az egyéni oktatás ára 4.000 Ft/alkalom.

Joco.jpg

Az órákat tartja
 

Nyíri "Jocó" József
 

Tanító, drámapedagógus, zeneterapeuta vagyok. Tanulmányaimat Debrecenben a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán, Pesten az ELTE- Bárczin és ELTE-PPK-n végeztem. Jelenleg a szociológia tudomány területén bővítem tudásomat.

Debreceni születésű, váci lakos vagyok, aki  Budapesten, Gödöllőn és Nógrád megyében is dolgozott.

Pesten 10 éven keresztül tanítottam egy magániskolában, ahol tudást és tapasztalatot szereztem az alternatív iskolák, és a 21. századi oktatási módszerek gyakorlati alkalmazásában. Magánpraxis keretein belül elsősorban iskolás gyermekekkel foglalkozom, akik különböző tanulási zavarokkal, nehézségekkel küzdenek, valamint a KisZseni programot vezetem. 

Munkámban elsősorban példaképem, J.L. Moreno munkásságára támaszkodom, aki először kapcsolta össze a drámát, a mozgást, a zenét és a pszichológiát.

"A legnagyobb hatást a tanulási folyamatra az teszi, amikor a tanárok a saját tanításukból tanulnak, a diákok pedig saját tanáraikká válnak." - John Hattie

bottom of page