top of page
  • Zenit Iskola

Tavaszi zsongás a 2.z-ben

Frissítve: máj. 25.

Nagyon izgalmasan telt az elmúlt két hónap osztályunkban. A tanulnivalók mellett jutott idő kirándulásokra, ismereteink bővítésére.


Az egyik kedvenc programunk a Híúz ház meglátogatása volt. Projekthetünk keretein belül ugyanis most az erdei állatokról, s azok élőhelyéről tanultunk. A tanösvény, melyet meglátogattunk egy 3 km hosszú ismeretekkel, érdekességekkel teli kirándulást nyújtott. Etettünk állatokat, láttunk denevéreket, patakon kelhettünk át. Szuper élmény volt. 


Ehhez a témakörhöz tudtuk kapcsolni az év madara (kerecsensólyom) s az év fája (bükk) témára hirdetett rajzversenyt is, melyre gyönyörű alkotások készültek.  Angolon elkészült a season tree tavaszi tablója is. Ehhez rajzoltunk, tanultunk, szókincset bővítettünk. Foglalkoztunk a méhekkel is, hiszen a Föld napja alkalmából iskolánkba ellátogatott a Mézerdő Méhészet is. Nemcsak közelebb kerültek hozzánk a méhek, hiszen többet tudhattunk meg róluk, de az angolhoz is kapcsolni tudtuk.


Fenntarthatósági témahetünkön vitaminporta is volt, osztályunkban idén már második alkalommal. A mi osztályunkra is igaz, hogy a gyerekek együtt szívesebben eszik a zöldségeket s gyümölcsöket. Persze ezek fontosságáról, szükségéről is szó esik ilyenkor.


Szemétszedésre is sikerült eljutnunk a környező utcákba, hiszen fontosnak tartjuk a környezetünk tisztaságát. Ezt kapcsoltuk a szemét újrahasznosításához, megfelelő kezeléséhez. Ebben a Gödi Ökoklub is a segítségünkre volt egy játékos bemutató keretein belül. Végül a szülők s gyerekek fantasztikus munkáiból állíthattunk ki a fejlesztőteremben, melynek témája állatok szemétből volt. 


Megírtuk a háromnegyed éves felmérőinket is, s rengeteget gyakoroljuk a szorzótáblákat. Az órákra komplexen gondolunk, így előfordul, hogy a szorzótáblák gyakorlása a tornaórába is beépül. 


Osztályunk egyre szorosabb együttműködését mi sem mutatja jobban, mint hogy egyik tanulónk gyönyörű barátságkarkötőt készített mindenki számára. Hogy a konfliktusokat ügyesebben tudják kezelni, az önismeretre, érzelmeink felismerésére és kifejezésére fókuszáló foglalkozásokat is tartottunk.
Comments


bottom of page