top of page
  • Zenit Iskola

Nyárzáró alkotótábort tartottunk az önismeret jegyében

A Zenit Általános Iskola augusztusban sem maradt gyerekzsivaj nélkül, a harmadik, egyben az idén az utolsó nyitott napközis táborunk a gyerekek komplex önismereti fejlesztését, önbizalmának és képességeinek kibontakoztatását célozta meg, az alkotás örömteli élményén keresztül. Erre a táborra is nagyon hamar elfogytak a szabad helyek, így teltházzal indultunk el augusztus első napján.

Témánk az utazás volt, melyben egy igazi nagy Nógrádi vári kirándulás mellett a nyári vagy korábbi utazási emlékek, a vágyott úti célok, az utazás során megélt változások, kihívások mind előkerültek, és számos szempontból fel is dolgoztuk ezeket.

Ahhoz, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a csapat erejét, de el is tudjanak mélyülni az alkotásban, a közös programok mellett, mint a dramatikus játék, a közös tánc és az élményfestés, párhuzamosan több, kis létszámú (4-7 fős) csoportban dolgoztak. A zeneterápiás foglalkozások mellett különféle festési, rajzolási technikákat gyakoroltak, sőt, még saját hangszereket is készítettek!

Az elkészült művek a Zenit kertjében kerültek kiállításra, de a Zenit hajó is új ruhát kapott a gyerekek műveiből. A kis alkotók igen komoly munkát végeztek, annak ellenére, hogy az egész hét könnyed, játékos és szabad hangulatban telt.

A záró koncertet egyik kedvenc gödi zenészünk, az Iszkiri zenekart vezető Baraczka Gergő tartotta. A gyerekek saját hangszereikkel is bekapcsolódtak, de az önfeledt táncukat és a közös éneklést is öröm volt látni, hallani.

Munkatársainkkal mostantól már csak a következő tanévre készülünk, hiszen egy teljes új első osztállyal és egy jelentősen kibővült, szinte megtelt második évfolyammal folytatjuk a felfelé építkezést.Comments


bottom of page