Image by Greyson Joralemon
Bikfic torna a Zenitben

Melicher Cili óvodapedagógus 20 éve tart „Bikfic torna” néven mozgás- és készségfejlesztő foglalkozásokat. Az óvodai testnevelés alapjaiból kiindulva, de a saját maga képére formálva alakított ki saját módszertant, tananyagot. Nagy hangsúlyt fektet a mozgásigény kielégítésére, különös tekintettel az őszi-téli bezárt időszakra, valamint a gyerekekben felgyűlt nagymértékű feszültség, esetleges frusztráció kiengedésére. Ugyanakkor a komoly elmélyüléses, koncentrált figyelmet igényló feladatok is megjelennek a foglalkozásokon. Szintén nagy figyelmet kap a lábtorna, valamint a finommotorikai fejlesztés is. Rengeteg eszközzel, hagyományos és szokatlan tornaeszközökkel is dolgozunk.

13247827_1197899346910982_4901860221112848096_o_edited.jpg

Csoportok, korosztályok


A 2-3 éves korosztálynak kedden 16.30-17.15-ig tartó 45 perces órán a szülők is aktívan részt vesznek. Egyedül nem is fogad gyermeket, de ahogy ügyesednek a gyerekek, úgy húzódnak hátrébb a szülők, nagyobb önállóságot engedve nekik.


Az óvodás csoport (3-7 évesek) kedden 17.30-18.15-ig tornázik, már önállóan, a szülők részvétele
nélkül.

 

A két csoport közötti átjárás nem szigorú életkorhoz, hanem fejlettségi szinthez kötött. Így
előfordulhat, hogy még nem töltötte be valaki a 3 évet, de már az ovis csoportba jár, ugyanúgy, hogy
valaki már 3,5 éves, de még a „kicsikhez” jön. Fejlődés szerint akár tanév közben is előfordulhat
csoportváltás.


Mivel az óvodás korosztályba 3-7 évesek együtt járnak, bizonyos testnevelési játékokat (fogócskák, nehezebb szabályjátékok, versenyek, kiesős játékok, sorversenyek) sajnos nem tudunk játszani, a kicsikre való tekintettel. Érdeklődés esetén a 6-7 éveseknek így egy külön, iskolaelőkészítő tornát is indítok, amin mindezeket a játékokat játszhatjuk, és így megszerezhetik az iskolaérettséghez szükséges nyertes-vesztes kompetenciákat, a kudarcok elviseléséhez szükséges tapasztalatokat is. Ebben a csoportban szívesen látom a már első osztályosokat is. Ez a foglalkozás csütörtökön 17.30-18.15 között lesz háromszor egy hónapban. Így esetleg arra is lehetőség van, hogy a 6-7 évesek egy héten kétszer részt vegyenek a tornán, egyszer a rendes ovis csoportban, egyszer pedig a kimondott iskolaelőkészítős csoportban.

Díjak és jelentkezés

A foglalkozások díja 2000.-/ alkalom. Kezdés 2022. október 4. kedden!
 

A 2-3 éveseknek, és az ovis tornásoknak a részvétel teljesen szabad, akár alkalomszerű is lehet, bérletes rendszer és bejelentkezés nélkül.


Az iskolaelőkészítősöknek viszont kötöttebb: 10 alkalmas bérlettel lehet jönni, amiből csak betegség esetén tudok pótórát felajánlani. Hiszen csak úgy tudunk fejlődni, komoly eredményt elérni az iskolakezdés idejére, ha a gyerekek rendszeresen részt vesznek a foglalkozáson.