top of page
Image by Ahmad Odeh
Angyal Balett a Zenitben

A Zenit Általános Iskolában 2021 óta két tánccsoportot vezet az Angyal Balettiskola tánctanára, Németh Rita. A kezdő csoportban óvodások, a haladó csoportban kisiskolások tanulják a klasszikus balett alapjait.

 

Mit fejleszt a balett elsajátítása?

 

"A tánc, a balett tanulása észrevétlenül figyelemre, fegyelemre, türelemre tanítja a gyerekeket, ami elengedhetetlen lesz az iskolai tanulásukhoz. A balett mozdulatok elsajátítása és gyakorlása javítja a koordinációs és motorikus készségüket, ami a kisebbeknek például az írás elsajátításához lesz fontos. A lépéskombinációk sorrendjének megtanulása fejleszti a kognitív képességüket, amitől általában gyorsabban és könnyedebben fognak megtanulni bármit. A tánc, mint csoportmunka és csapatszellem kiválóan szocializál, így átélhetik a társas létet, ami által nyitottabbak lesznek, könnyebben lelnek barátra és az új helyzetekbe is gyorsabban beilleszkednek. A gimnasztika gyakorlatokkal fejlődik a tartásuk, a szép és kecses mozgásuk, így a balett által már kiskoruktól fogva egészséges testképre és életmódra nevelődnek."

 

A tánc a stressz levezetője

 

A mai gyerekek a rohanó világunk miatt rengeteg stresszt hordoznak. Általában elvárásokkal találják szemben magukat az óvodában, az iskolában és néha otthon is. Ezeket a felgyülemlett feszültségeket a mozgás, a tánc oldja a legjobban. Játékos óráinkkal, dráma pedagógiai módszereinkkel, sok örömszerzéssel és a rengeteg tánccal oldjuk a bennük felgyülemlett stresszt.

 

Csoportok

Kezdő csoport: szerda 16:45-17:30

Haladó csoport: szerda 17:35-18:20

bottom of page