Abakusz program

Csoportok
 

  • Alsós csoport (6-10 éveseknek) csütörtök 14:30-16:00

  • Felsős csoport (11-14 éveseknek) csütörtök 16:00-17:30
     

A programról


Az abakuszos (szorobános) számolásra épülő matematikai fejlesztő és tehetséggondozó program elvégzése biztos alapokat ad a matematikai alapműveletekhez (összeadás, kivonás, szorzás, osztás), segíti a problémamegoldó és koncentrációs képességet, és önbizalmat ad. A gyerekek számára szórakoztató és inspiráló. 

Mi az abakusz?

Egy világszerte elfogadott mentális kondicionáló eszköz, amelynek használatával gyermekeknél már 3 hónap után tapasztalható viselkedésbeli és mentális képesség-javulás. Az abakuszt a felépítése és működése teszi különlegessé. Egyedi formája révén, és mivel minden oszlop más értéket szimbolizál, a gyerekek agyában könnyedén rögzül képileg, ezáltal gyorsan és nagy biztonsággal tudják megoldani az eléjük kerülő matematikai feladatokat.

Mi a program célja?

Az, hogy tanulóink a foglalkozáson való részvételt követően minél több életcéljukat tudják megvalósítani - a meglévő agyi kapacitásaik minél jobb kihasználása által. Az agy általános és célzott fejlesztése révén lesznek gyermekeink öntudatosabbak, felelősségteljesebbek, ezáltal javul a saját és környezetük életminősége, párhuzamosan nő az intellektuális kapacitásuk és érzelmi intelligenciájuk, ezáltal pedig a világot teszik jobb hellyé maguknak és maguk körül.

 

A csatlakozás nyitott, de maguk a foglalkozások egymásra épülő folyamatot képeznek. A csoport létszáma legfeljebb 10 fő, a gyermekeket a jelentkezés sorrendjében tudjuk felvenni.

Részvételi díj: havonta 20.000 forint (5000 Ft/alkalom/2 tanóra/fő).
Az összes eszközt és felszerelést a Zenit iskola biztosítja.

163300520_4023547291030685_7229903291123205012_n.jpeg

A programot vezető pedagógus


Nyíri "Jocó" József
 

Tanító, drámapedagógus, zeneterapeuta vagyok. Tanulmányaimat Debrecenben a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán, Pesten az ELTE- Bárczin és ELTE-PPK-n végeztem. Jelenleg a szociológia tudomány területén bővítem tudásomat.

Debreceni születésű, váci lakos vagyok, aki  Budapesten, Gödöllőn és Nógrád megyében is dolgozott.

Pesten 10 éven keresztül tanítottam egy magániskolában, ahol tudást és tapasztalatot szereztem az alternatív iskolák, és a 21. századi oktatási módszerek gyakorlati alkalmazásában. Magánpraxis keretein belül elsősorban iskolás gyermekekkel foglalkozom, akik különböző tanulási zavarokkal, nehézségekkel küzdenek, valamint a KisZseni programot vezetem. 

Munkámban elsősorban példaképem, J.L. Moreno munkásságára támaszkodom, aki először kapcsolta össze a drámát, a mozgást, a zenét és a pszichológiát.

"A legnagyobb hatást a tanulási folyamatra az teszi, amikor a tanárok a saját tanításukból tanulnak, a diákok pedig saját tanáraikká válnak." - John Hattie